Saturday 3 May 2014

Muuhulgas Pihkva kremli kummitustest


Hirve pulmad. Soomest Heinilt. Esimese vaatamisega ei saa arugi, et pildil on mesilased korvidega, rohutirtsud mängivad pilli, jänesed lillekorviga, tigu, linnud ja liblikad. Tõeline trall.
Disainitud Barbara Behri poolt:

http://behr-pixelart.de/English/index.htm





Imekena 2009 aasta moeseeria postmark:

http://www.wnsstamps.post/en/stamps/FI029.09

Moekunstnikud Anna ja Tuomas Laitinen:

https://showstudio.com/contributor/laitinen








Foorumi Many Themes RR kaudu tulnud kaart Venemaalt Ljubertsist Natašalt. Igavesti krutskeid täis majavaim. Slaavi folklooris kutsutakse teda Kikimoraks. Kui majapidamine ikka nii sassis on, et ei tea kust otsast alustada siis võib kindel olla, et Kikimora käsi on mängus olnud.

Kunstnik Vladimir Arzhevitin. Kahjuks tema biograafiat ei leia kusagilt. Tundub, et ta on saanud populaarseks postcrosserite hulgas just nende slaavifolkloori tegelasi kujutavate postkaartidega.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kikimora

http://youtu.be/PxZsAkCw2JE
Sotši olümpiastaadionite seeria mark:

http://www.stampnews.com/stamps/stamps_2013/stamp_six-postage-stamps-from-russia-the-xxii-olympic-winter-games-2014-in-sochi-olympic-sports-venues.html

Standard mark kremlite seeriast. Pihkva kreml. Seerias 12 marki. Ma olen neid nüüd päris palju saanud...ükskord peaks vaatama, kas olen juba seeria kokku saanud.

Kaks huvitavat dokumentaali väärivad vaatamist:

http://youtu.be/wfHnUKN5xDE

Kummituslood Pihkvast ja kremlist :) Kremli torni läheduses piknikku pidanud perekond nägi mehe kuju mustas hõlstis, kes neile lähenedes põlema süttis: http://youtu.be/VGTgbVx_gwo
Mind on alati para teema paelunud. Kipun arvama, et nn. kummituste nägemist toob esile vaatleja ajus mingi reaktsioon või häälestatus mingile kiirgusele või ultraheli lainetele. Me ei tea ju mis kiirgused meie ümber levivad. Selle dokumetaali juures meeldib mulle veel ajalooliste seikade välja toomine. Põnev ja naljakas vaatamine.


 Foorumis linnu teema kaudu tulnud kaart Hiinast Catherinelt. Traditsionaalne hiina kunst kahe linnuga...Catherine kirjutab, et siit võib välja lugeda sümbolismi. Armastajad kui kaks linnukest. Traditsiooniline Hiina kunst on alati nii mahedates toonides, et hinge tekib alati rahu kui neid töid vaadata. Kahjuks ei tea, kes kunstnik on, kuid nagu üks hiina tüdruk mulle seletas nende kunstiajalugu ulatub 1000 aasta taha ning nende sajandite jooksul on paljude kunstnike nimed ka unustuse hõlma vajunud. Hiina traditsiooniline kunst on suhteliselt sarnane ning erinevate käekirjade välja lugemine nende hulgast, et seostada kindla isikuga on väga keeruline.


Imeline cloisonne nõude 2013 aasta seeria mark. Seerias 6 marki:

http://www.xabusiness.com/china-stamps-2013/2013-9.htm







Ametlik kaart Venemaalt, Moskvast, Janalt. Postkaardil Troweri botaaniline illustratsioon aastast 1906, 16 Mail joonistatud Kynance Orus Cornwallis. See on verev kurereha ( Jana on selle eesti keeles kaardile kirjutanud :) ). Lad.keeles Geranium Sanguineum.

http://herbaria.plants.ox.ac.uk/bol/trower

http://en.wikipedia.org/wiki/Kynance_Cove

Sarnane Iirimaa läänerannikuga:

http://youtu.be/NCVMnSlGU-w


Taas Sotši olümpia mark, samast seeriast millele ülal juba viitasin. 


Kremlitest on seekord Kolomenski kreml.


http://en.wikipedia.org/wiki/Kolomna


http://www.youtube.com/watch?v=2MTz3aLvPqg&feature=share&list=PLVxg6kC8TU9IH_lO45UDLHAJ6vLP-JyPa&index=3




Ametlik kaart Valgevenest Pavelilt. Kunstnik Yudal Pan " Õhtul " 1920dad aastad. Yudal Pan elas (05.06.1854-28.02.1937 ) oli kunstnik ja õpetaja. Ta asutas Vitebski kunsti kooli aastal 1897.

http://www.belpost.by/eng/stamps/stamp-catalogue/2004/16-2004-05-14/


Valgevene telekommunikatsiooni auks pühendatud postmark väljalaske aastaga 2013.


http://www.wnsstamps.post/en/stamps/BY038.13


Ta on lasknud huvitava anull.templi panna. Välja uurisin, et 2014 toimusid Minski jäähoki MM ja selle auks anti välja margid ja FDC  08.02.2014:

http://www.belpost.by/eng/stamps/stamp-catalogue/2014-chrono-eng/05-2014-01-24-eng/ 

Seda templit pandi ainult 08.02.2014. Kas pole eriline kaart kohe :)

 Ametlik kaart Hiinast Qingranilt. Confuciuse haud Qufus. Kaardil on vist üks paljudest sissepääsu väravatest sinna kompleksi. Ma olen nii totu, et esimene asi mina mõtlesin, et Confucius oli Roomlane või Kreeka filosoof...Vot, õpin eluaeg. Oli hiinlane, õnneks filosoofi osas ei eksinud:

http://en.wikipedia.org/wiki/Confucius

" Ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks ".

http://youtu.be/KPzv2srDPvQ

2h mängufilm Confucius ehk hiina keeles Kung Tze - vaatan mingil hetkel...kommentaarid on positiivsed:

http://youtu.be/el3i3TfNg-I

Postmark 2001 metsloomad/linnud hiina riikliku kaitse all margiseeriast: https://www.xabusiness.com/china-stamps-2001/2001-4.htm

Loom inglisekeelse nimega takin...mis ta eesti keeles on ei teagi...mingi antiloop: http://youtu.be/DKRqtUWtkvc







No comments:

Post a Comment