Saturday 16 November 2013

Rännak Mumbaist Rjasanskisse läbi postkaartide ja markide


 Mail Art ümbrik Indiast, Mumbaist 23 aastaselt Ankitalt. Kirjutab, et see on tema esimene Mail Art katsetus. See on nii nunnu ümbrik. Ohtralt washi teipi kasutatud. Ma just tellisin omale ka washi teipi aga pakk tuleb Hong Kongist ja võtab ilmselt kuu aega enne kui see kohale jõuab. Ümbrik on - kawaiiii :)

Postmargid: 2012 Londoni Olümpia markide seerias välja antud võrkpalli mark:

http://www.stampsofindia.com/lists/2012stamps.html
Teine mark on 2010 aastal astroloogiliste tähemärkide seeriast välja antud Kaksikute tähemärgi mark.

http://www.stampsofindia.com/lists/stamps/2010stamps.htm

Tuli huvi vaadata milline Mumbai välja näeb ja leidsin huvitava dokumentaali:

http://youtu.be/2RSv7pAG3f4

IUOMA lehe kaudu Mail Art Sandralt, Saksamaalt Düsseldorfist. Mulle meeldib see trükimasina tempel ja linnud on minu siinsed lemmikud. Ma ei teagi nende eesti keelset nime. Vist punarind aga siin kutsutakse neid Robin'iteks. Neid on siin hästi palju ja nad on nii armsakesed.

http://youtu.be/6GsUiGsW_Wg

See helesinist jullat saab templina kasutada...

Postmark ümbrikul on huvitav. Korea ja Saksa 130 koostöö aastat tähistav mark välja antud käesoleval aastal: http://www.stampnews.com/stamps/stamps_2013/stamp_the-130th-anniversary-of-korea-germany-diplomatic-relations-joint-stamp-issue.html

Kujutab Päikesetemplit Bayreuthis.

http://www.bavaria.by/hermitage-bayreuth-bavaria

http://youtu.be/Kz54ClxvGWw

Ilus!

IUOMA lehe kaudu Mail Art Susanilt USAst Berkeley'st.
Huvitav töö...ma ei tea miks aga meenutab mulle verejanulist inkat või maiat - põlisameeriklast...nende südame väljarebimise rituaali. Huvitav töö igatahes.

Postmargina kasutasSusan juba vana tuttavat ümmargust Forever Global postmarki.

Maailmarännakult jõudis tagasi minu enda poolt saadetud ketikaart. Läks teele vist septembri esimestel päevadel. Trajektoor Iirimaa - Prantsusmaa - Holland - Venemaa - Iirimaa.

Selle Tower Bridge postkaardi ostsin oma Londoni reisilt. On ikka üks väga imposantne ehitis Londoni arhitektuuris. Oma silmaga nägemine on ikka tähtis. Postkaart on muidugi ka väga ilus.

Pildid silla ehituselt: http://youtu.be/oRMOFcnICuY

Ise panin kaardile Visit Irelandi Europa CEPT sarja eelmise aasta margi - kujutab Dublini Ha’penny Bridge ja kaks standard marki.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ha%27penny_Bridge

Vasakpoolsed kolm postmarki on prantsuse selle aasta margid mida ma olen ühes varasemas postituses juba kajastanud. Jean D'Arci kleeps on boonusena :)

All vasakul 4 marki venemaalt. Kõige vasakpoolsem all nurgas on 2004 aasta Baikonuri kosmodromi kujutav mark. Tähistab kosmodroomi 50ndat aastapäeva: http://www.wnsstamps.ch/en/stamps/RU090.04?lang=en

Siis üleval sama aasta Europa sarja mark - alapealkirjaga Vacation. Selle all 2008 aasta sildade seeriast Zhivopisnyi sild Moskva jõel : http://www.wnsstamps.ch/en/stamps/RU065.08?lang=en
Pisut sudune sõit üle silla: http://youtu.be/rs4LAB0tXx8

Siis 2002 aasta koerte seeriast mastiffi mark: http://www.wnsstamps.ch/en/stamps/RU025.02?lang=en

Päris tõrges kuts...mina sellisega hakkama ei saaks: http://youtu.be/4KGcd21_3Zg

Hollandist on siis ma arvan, et üks 5 sendine standard mark, 2001 aasta uue kunsti seerias välja antud mark kujutab Christian Johannes van der Hoefi klaasi ja keraamika kunsti: http://colnect.com/en/stamps/stamp/76324-New_art-New_art-Netherlands

Selle kunstniku kohta ei leidu suurt midagi internetist, leidsin sünni ja surma aastad 1875-1933 ja et elas Amsterdamis. Google piltide all ikka leiab töid. Näib Art Nouveau esindaja olevat. Mulle igatahes väga sümpatiseerib tema tööd.

Viimaseks hollandi 2000 aasta õnnitlus markide seerias ilmunud mark: http://colnect.com/en/stamps/stamp/75543-Congratulations-Congratulations-Netherlands


 Ametlik postkaart Venemaalt Moskvast ja Annalt. Postkaart kujutab Vladimiri kremli peapiiskopi lossi saali.

Anna kirjutas, et ta käis seal ühel nädalavahetusel. http://www.vladmuseum.ru/eng/geography_museum/suzdal/exposure/

http://youtu.be/tGE6ANiyQeg

Postmark 2009 aasta Rjasanski Kreml.

http://www.youtube.com/watch?v=PZfA6ysOt6w














See Kaljukitse sodiaagimärki kujutav postkaart läks Indiasse. Foorumis on loterii teema, kus loteriis osaleja saadab iga kuu ühele loositud inimesele postkaardi ja kuu lõpus loosib siis eelmine võitja sellel kuul kaardisaatnute hulgast uue võitja. Olen vist juba pool aastat osa võtnud aga õnn ei ole minu postkastile veel koputanud.
2007 aasta planeetide margid. Seerias 4 marki: Jupiter, Neptuun, Saturn ja Uraan. Margil on võrdluseks toodud planeetide omavaheline suurus ( kuldne täpp ja valge täpp ).

http://www.independent.ie/irish-news/cosmic-stamps-are-really-out-of-this-world-26295569.html
Siin siis näha Saturni ja Uraani kujutavad postmargid.
Lõvi on minu tähemärk ja see kaart läks ketikaardina ringlusesse, trajektooril: Iirimaa-Indoneesia-Jaapan-Venemaa-Iirimaa.
Loodan, et see ikka jõuab minule tagasi kuna Indoneeslast pole foorumis juba ammu näha olnud ja mõeldes sealse piirkonna ilmastikutingimusi eelkõige viimatist suurt tormi siis...
See on samuti ketikaart. Läks trajektoorile Iirimaa-Venemaa-Jaapan-Malaisia-Hiina-Taiwan-Iirimaa. Cliffs of Moher - Iirimaa suurim vaatamisväärsus. On küll mida vaadata aga ilmaga on seal lood kehvad...jube tuul ja loe ennast õnnelikuks kui satub olema päikseline päev. Samas...mis see ilm loeb kui vaade on selline!

http://youtu.be/h_He8jyDjk4

Margid...merihobu on standard mark aga üks minu lemmikutest :) Filmiriba on 2008 välja antud margiseeriast Filmed in Ireland ja minu arvates väga effektne mark. Seerias 4 marki ja kujutatakse Iiri näitlejaid enne 2008 aasta Iiri filmides.

http://www.anpost.ie/AnPost/News+and+Information/Filmed+in+Ireland.htm

Sellel margil on näitleja Pat Shortt filmist Garage.
Ma pole ühtegi filmi näinud. Ehk tulebki järgmiseks ette võtta :)



No comments:

Post a Comment