Tuesday 3 December 2013

Eelmise nädala pärl - kaart Moldovast Chisinaust

Eelmisel nädalal käisin reisul ja tagasi tulles eeldasin, et postkast on pungil. Oligi! Võtan siis esimesena ette kaardi Moldovast. Postcrossingu mõistes on tegemist haruldasema maaga kuna postkaardikood on MD-26407 see on suhteliselt väike võrreldes teistest riikidest saadetud kaartidega kus on juba kuue ja seitsme kohalised numbrid. Lisaks on Moldovas registreerunuid vaid 500 inimese ringis...kellest tavaliselt pooled on tegelikult aktiivsed...inimesed registreeruvad ikka huvi pärast ja saadavad mõned kaardid aga ei viitsi jätkata kui see neile pinget ei paku.

http://et.wikipedia.org/wiki/Moldova

http://youtu.be/Mnbc40aXzLA

Postkaart on Charles Robinsoni illustratsioon Oscar Wilde'i raamatust Õnnelik Prints. Kes ei teaks Oscar Wilde'i - Vilde ja Wilde :)

http://et.wikipedia.org/wiki/Oscar_Wilde

Charles Robinson (1870–1937)

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Robinson_%28illustrator%29

Postmargid: Vasakpoolne on 1999 aastal välja antud ajaloomuuseumi kollektsiooni näitavad 3 margi seeriast. Ebay's on selline müügil.

http://www.nationalmuseum.md/en/

Teine on 2012 aasta rooside seeriast roos nimega Friesia.

http://www.fauna-stamps.com/blog/new-stamps-and-fdcs-in-e-shop-from-08-03-2013/

 Ametlik kaart Jaapanist Satokolt, kes elab Yokohamas. Ta kirjutab, et see on linn Tokyo lähistel, mis on tuntud oma sadama ja Hiinalinna poolest. Postkaart on Studio Ghibli animatsioonist From Up on Poppy Hill. Satoko kirjutab, et multikas toimub tegevus Yokohamas. Studio Ghibli ja Hiyao Miyasaki on üks minu lemmikutest. Seda multikat ma polegi näinud. Viimati vaatasin Ariettyt.

http://et.wikipedia.org/wiki/Studio_Ghibli

Yokohama:

http://youtu.be/xq-9s1ifgDk

Ilus! Kollane robot oli kawaii :) ja hiinalinn võimas ja nuudleid sööks ka seal ramen muuseumis...


Ohhooo, terve täispikk multikas on YouTubes olemas:

http://youtu.be/GQD4VH4Drvk

Postmark selle aasta Internation Letter Writing week puhul välja antud.




 Soomest Leilalt tuli lahe ametlik kaart. Tundub, et ta on selle ise teinud kleepides sinna peale kõik saadaolevad priority lennuposti kleepsud :)
Väga hea idee! Igatahes väga värvikad kleepsud kui tavaliselt kipuvad need üle maailma sinised olema. Kaart tuli ümbrikus ja postcrossingu postmargiga, mille seeria sellel aastal välja anti ja millest ma oma ühes varasemas postituses juba rääkisin. Leila kinnitab veel üle, et soomlased armastavad postcrossingut.

Venemaalt Ekaterinalt tuli imeline ametlik kaart. Kunstnik Herman Deryagini töö mis kujutab Griboyedovi kanalit Saint-Peterburgis.  Huvitaval kombel saan googeldades vaid pilte teistest tema postkaartidest aga tema enda kohta ei saa midagi kätte. Kahju. Postmargina kasutas Ekaterina juba varasemast postitustest tuttavat Rjasanski kremli marki.

Meeleolukas videoklipp:

http://youtu.be/s3mbcozmsy8



Ameerikast ametlik kaart Kevinilt. Kujutab koomiksi Crime Does not Pay esikaant aastast 1946. Kunstnik ja autor Charles Biro.

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Biro

Täitsa põnev.

Postmargiks oli vana tuttav ümmargune forever global mark.



 Ametlik kaart Saksamaalt 74 aasaselt Renilt, kes elan Hannoveri lähistel. Postkaart on fotokunst Tony Stone ja Simon Battensby poolt.

http://tonystone.tumblr.com/

http://www.battensby.com/site/
Postmargid...lill on standard mark aga see parempoolseim tundub põnev olema. Välja antud 2012 ja kujutab välisuksekellasid.

https://philatelie.deutschepost.de/Briefmarken/Weitere-Briefmarken/nach-Ausgabetag/3-Quartal-2012/In-Deutschland-zu-Hause-Vielfalt.html

Teemaks siis 16 millionit sisserännanut, kes peavad koduks Saksamaad.

Terve ports postkaarte ootab veel blogimist aga mul tuli nälg peale...Ega siis blogi kuhugi ei jookse :)

No comments:

Post a Comment