Sunday 27 October 2013

Metallornamendi abil Jaapani lossi avastamas jpm.

Ikka veel käsitlen selle nädala teisipäeval tulnud posti. Aga neljapäeval tuli lisa. See postkaart on ametlik kaart Ameerikast Terrylt. Näha on, et ta on hoolikalt mu profiili lugenud. Mulle meeldivad pildid/postkaardid detailidest. See siin on metall ornament mida võib näha Himeji lossi väraval Jaapanis.

http://youtu.be/VNcUf0GmHBE

Haahaa...väga huvitav ja naljakas videoklipp!

Huvitav kas ma selles elus jõuan Jaapanis ära käia?

Veelkord pean mainima, et ma olen postcrossingust vaimustuses...kuna sellise lihtsa metallornament postkaardi abil saab avastada maailma. 

Terry kirjutas mulle, et ta on Iiris käinud aga mitte läänerannikul. Hmmm...läänerannik on kõige ilusam! Minu arvates. Ja ütleb, et ta pole Eestis käinud ja küsib kas on ilus? Vastasin talle tänu sõnumis, et on ilus ja just läänerannik ja saared. Jällegi, minu arvates :)

Postmargiks kleepis Terry juba varasematest postitustest tuntud ümmarguse Global Forever margi.

 Järgmiseks jällegi Singapur. Foorumi teema " As many stamps on a card Round Robini" kaudu tulnud kaart. Sellest rääkides meenub, et ma saatsin kolmele postcrosserile kaardi minisheet'iga kuid Hiinasse jõudis postkaart ilma selleta kohale. Ilmselt oli ära varastatud, kuna lihtsalt lahti tulemine postkaardi küljest on välistatud sest ma liimisin liimiga selle postkaardile. Peaks vist sellele hiinlasele ümbriku saatma...Tagasi selle postkaardi juurde. See on vaade Singapuri ärikvartalile 1990ndatel. Vaataks seal ringi: http://youtu.be/4lY95-If8k4
Huvitav kas Singapuris on kõik teetähised ja suunaviidad inglise keelsed või ainult seal ärikeskuses?

Margid...Hakkan ülalt vasakult peale. 1980 aasta 25th anniversary of central provident fund board. Teemal säästa raha pensioniks. Selle  kõrval on mark mille tuvastamisega läheb raskeks kuna tempel katab seda väikest kirja. Välja lugesin: Singapore river. http://www.123rf.com/photo_17262144_singapore--circa-1987-postage-stamp-printed-in-singapore-shows-singapore-river-and-dragon-boats-circ.html

Ja ülalt viimane on 1983 World Communications Year mark, seerias oli 4.http://www.cs.com.sg/1983.htm

Selline huvitav videoklipp World Communicaton Award 2011 Galalt: http://www.youtube.com/watch?v=u_x3LqMZnxc&feature=share&list=PLD10C3CF540F4A9B9

Seal näitas, et UPC sai Best Customer Care ja Team of the Year auhinna. UPC on minu internetiteenuse pakkuja. Klienditeenindus millega mina olen kokku puutunud on igati viisakas...kuid tulemus oli ebakorrektne. Nii lihtne asi nagu arve saaja/maksja nime vahetus...spellisin ilusasti tähthaaval oma nime aga nii valesti kui mu nimi arvetel nüüd on pole mul kunagi olnud. Aga ma jätsin selle sinnapaika sest nüüd on igakord arvet saades vähemalt lõbus :) Kuid internetiühendus on neil Iirimaa kiireim ja parim. Kindlalt!
Niisiis järgmine mark vasakult alumine. 10th national courtesy campaign. See on 1988 välja antud, kolmene seeria: http://www.cs.com.sg/1988.htm
Mis kampaania see veel selline on? Ahahh...ole viisakas kampaania: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Courtesy_Campaign_%28Singapore%29

Hahhaaahaaa: 1988 aasta kampaania reklaam - täitsa olemas: http://youtu.be/WPF3T_2zjIw

Viimaseks on 1980ndatest veel Sports for all postmark...ei leidnud netist.

 Sellega sai teisipäevane portsjon otsa. Aaa, ei...selles kollases suures ümbrikus ( pilt eelmises postituses ) oli tempel, mille ostsin e-bayst. Templit võib ka eelmises postituses väljamineva posti all näha.

Nüüd siis neljapäevane post...saabus 2 ümbrikut. Esimene Hiinast. Ametlik kaart Victorilt. Suur 2011 jänese aasta ümbrik. Ma ei tea kas see on first cover. Ma arvan, et on kuna mark on trükitud ümbrikule. Huvitav kas ta saatis selle teadlikult, sest mina olen jänese aastal sündinud. Millegipärast on ümbriku tagaküljel kummaline auk o-0. Juhul kui ümbrikus oli midagi lisaks postkaardile...siis see on lännu.

Jänese aasta vastuvõtt Shanghais...keegi on oma kodurõdul filminud....Hullumaja! Ma oleks sealt rõdult jalga lasknud :) Sellel tüübil isegi käsi ei värise...vist kasutas kolmjalga.

http://youtu.be/1BC8rYLTaeM



Ümbrikus selline imeline postkaart, mis kujutab Maailma Pärandi nimekirja kuuluva Hong Village hoonet.

Ma tahan sinna minna!

http://youtu.be/7fe4JY9b80w

Lihtsalt imeline!

Victor kirjutab mulle et on 20 aastane ja õpib ülikoolis Hispaania keelt. Ta kirjutas mulle ka ühe ütluse: There is no rule without an exception. See on tõsi...Ilma erandita ei oleks reegleid. 



 Teine...samuti ametlik kaart tuli Venemaalt Orjolist. http://en.wikipedia.org/wiki/Oryol Huvitav kokkusattumus kuna ümbrikuid saan postcrossingu kaudu aruharva kuna kõik saadavad lahtiseid postkaarte. Ümbrikut nähes läks suu juba kõrvuni...kas pole nostalgiline? Täiega :) Aga see oligi Aleksandri eesmärk. Vasakul on Valge Maja kleeps. Ülevalt vasakult esimene mark on 2002 aasta S novöm godom, selle kõrval 2005 aasta jõulud ja uusaasta mark ja siis suur Patriarh Aleksius II mark, kes kahjuks 2008 manala teed läks. Aleksius II monumendi avamine Lasnamäel:

http://uudised.err.ee/?06260883

 http://et.wikipedia.org/wiki/Aleksius_II

 Ümbrikut avades...oli avastamisrõõmu ohtralt. Kiri...pikk tihedalt mõlemalt pool täis kirjutatud. Vau! Tervitus ja mõned laused eesti keeles ülejäänud vene keeles. Igatahes väga huvitav kiri. Lisaks kirjale kohupiimakorbi retseptiga postkaart ja kaks kalendrit.

Mul on tunne, et ma saadan Aleksandrile MailArt'i :)





No comments:

Post a Comment