Sunday 6 October 2013

Mini meeting Dublinis

 Sellel nädalal oli postkastis veel kaks teistele kuuluvat ketikaarti. See on Hong Kongi postcrosseri kaart. Minuni jõudes oli see läbi käinud vaid Singapurist. Mina saatsin selle edasi Serbiasse ja siis läheb see veel Ameerikasse ja Hiinasse. Hong Kongi postmark - kilpkonnaga on 2013 laste joonistuste seeriast - My pet and I: http://www.hongkongpoststamps.hk/eng/stamps/stamps_issuing_programme/2013/index.htm

Singapuri Marina Bay skyline seeria postmark.
Marina Bay on Singapuris nii öelda kaasaegne 21 sajandi elukeskond.

https://shop.vpost.com.sg/vPOSTMall/execute/viewDetail?itemSku=CSD13@^CSD13AST

Singapuri Fund Boardi 25 aastapäevaks välja antud mark on kuskil 1980 aastatest.
Viimane on mingi rahvusvahelise invaliidid aasta puhul välja antud mark aga ei leidnud, mis aasta väljalase.

Teine pool kaardist oli tühi...täiendasin seda vähe ajakirja väljalõikega ja jätsin teiste loomingule ka ruumi. 

Teine kaart! Appikene! Apppiiii!

Ma sain praegu siia blogisse pilti ülesse pannes väikse shoki osaliseks. Kui keegi loeb seda blogi siis vaadake siinkohal markidega postkaardi külge. Midagi on seal puudu!

Pole ruumi saaja aadressile...ja ma ei kirjutanudki saaja aadressi...läks sellisena postkasti. Enjoy indeed! Ehmatasin...nii ilus kaart ja nii palju ilusaid postmarke läheb hollandlasele minu pärast kaotsi. Mõtlesin, et proovin võimatut. Proovisin leida Iiri posti sorteerimiskeskuse kontakte aga ei leidnud, lugesin ühest kohast, et neid on Iiris mitu. Saatsin siis e-maili Iiri posti klienditeenindusele. Kardan, et kaart on lännu...aga pisike lootusetuluke hingitseb kuskil...kuna mul on ju pildid kaardist...siis äkki...äkki. Esimesele kaardile ma vist ikka kirjutasin aadressi aga 100% kindel ei ole - ei mäleta enam. Isver-susver. Nüüd ei jää muud üle kui oodata vastust...Kui ei saa enam kätte siis tuleb oma patt kaardiomanikule üles tunnistada ja pakkuda midagi valurahaks.


Postkaart on Amy Browni kunst. http://www.amybrownart.com/
Kaardi trajektoor Prantsusmaa - Holland - Venemaa - Iirimaa postisorteerimiskeskus - võibolla Prantsusmaa. Kaardi postmarkidest, siis need Madriidi margid on samad, mis ühel varasemal kaardil/postituses juba vaadatud. Hollandlanna on ise kleepinud Vermeeri postmargi http://et.wikipedia.org/wiki/Johannes_Vermeer mis on 1996 aasta mark ja kolm sama seeria marki ilmus. http://heindorffhus.motivsamler.dk/arthistory/frame-Vermeer.htm

Teine on filacept sarjas ilmunud postmark mis kujutab nartsissi " Peeping Tom ". See on vist mingi lillearetajate teema. 1988 aasta mark.

Venemaa IAAF selle aasta postmark, roosa kajakas, metsjänes ja Nižni Novgorodi kremli 2009 aasta mark. Viimane pakub mulle huvi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nizhny_Novgorod

2010 aastal plaaniti restaureerimist:  http://www.newstube.ru/media/nizhegorodskij-kreml-v-ozhidanii-restavracii

Veel üks turistiklipp : http://tours-tv.com/en/Nizhny-Novgorod-Kremlin

Lisaks nendele ketikaartidele tuli mulle veel 2 ametlikku postkaarti ja üks losside ja kindluste foorumi teema kaudu postkaart. Kusjuures kõik kolm Venemaalt.

Matrjoškadega postkaart on Maria Galybina kunst. Saatis Alena Prokopevskist, mis asub kuskil Novosibirski ja Krasnoyarski vahel.

http://1february.livejournal.com/

Postmargid on juba ülal mainitud kremlite sarjast.
Neid saab siis jälle pikemalt uurida ja targemaks saada. Terve sari näeb selline välja: http://gulfmanncollection.blogspot.ie/2013/05/russia-russian-kremlin-cover.html

Mul on siis Kaasani kreml:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kazan_Kremlin
http://www.kazan-kremlin.ru/en/
http://wol.jw.org/sw/wol/d/r37/lp-st/102011331
http://youtu.be/Gyy2zUa52_Q

Pihkva kreml:
http://et.wikipedia.org/wiki/Pihkva
http://www.youtube.com/watch?v=7Rhy1EysZDA
http://youtu.be/xsIhWTq35p8

Novgorodi kreml:

http://en.wikipedia.org/wiki/Novgorod_Kremlin
http://www.youtube.com/watch?v=JZH6UEo8P48

See ametlik kaart tuli Julialt Permist - From Russia with love :)). Ta külastas sellel suvel Prahat ja sealt ka postkaart. Praha -Wenceslavi väljak. Pildile ei jää see vaade nii vinge kui ta postkaardil on. Imeilus. Julia saatis mulle salati retsepti:

Julia salat

Hiina kapsas
tomatit
purgi šampinjone
pastrami liha ( http://en.wikipedia.org/wiki/Pastrami )
rukkileiva krutoone

Kaste: Majonees, sinep, sidruni mahla, küüslauku.

Mmmm...tundub maitsev :)

 Standard pruunkaruga postmark aga selle eest vägev tempel!




See postkaart Mihhailovski lossi lõuna fassaadist ja Peeter Esimese monumendist tuli foorumi kaudu Svetlanalt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Michael%27s_Castle

http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_the_Great
http://www.museum.ru/M158


http://youtu.be/VcIVzU0W-0Y  Vau! o-0

Postmargid kaardilt. Veel üks kreml, seekord:

Saraiskij kreml:
http://en.wikipedia.org/wiki/Zaraysk
Hea dok: http://youtu.be/lQ6rTJol5yM

Teine mark on World Heritage of Russia seerias välja antud mark, kujutab St.Peterburgi ajaloolist keskust.

http://www.stampworld.com/stamps/Russia/?year=2013

Üks suurpaks ümbrik läks Soome. Nagu näha väike Mail Art jälle. Teisest poolest jäi pilt tegemata aga lihtsalt kirjeldades siis see oli valged mummud sinisel põhjal :)


  Nüüd siis selle juurde, miks tänase postituse pealkiri on mini meeting Dublinis. Nimelt käisin ma eile pealinnas ja sain kokku teiste postcrosseritega. Esimest korda. Meid oli seitse ja igaltpoolt Iirimaa nurgast. Üks poolakas, üks sakslane ja üks surinamekas, mina. Teised Iirlased - vist. Ausalt öeldes oli hea kokku saada kuna jagame sama huvi ja juttu jätkus. Jõime kohvi ja siis allkirjastasime kaarte. Ühel naisterahval oli vist 100 kaarti aga see sisaldas ka isiklikke tuttavaid lisaks postcrosserid, igatahes vanad tegijad on omale ettenägelikult templid teinud nagu juurelolevast fotost näha võib.
Mul oli vahepeal allakirjutades täitsa superstari tunne :) Mina oma tagasihoidliku 5 kaardiga. Siis oli vanadel olijatel hunnik postkaarte kaasas, mis vahetuseks mõeldud. Mul polnud miskit kaasas aga kaarte anti ikka lahkesti. Eks ma siis järgmine kord kompenseerin.

Järgmiseks läks postmarkide ja postkaardi shoppamiseks. Enne kokkusaamist astusin muuseas ühte fotokunsti poodi sisse ja leidsin sealt imekenad postkaardid. Jagasin seda leidu ka teistega. Igatahes nemad seda kohta ei teadnud. Väike panus minu poolt. Käisime peapostkontoris...commemorative marke ostmas ja siis juba suveniiripoed, ühest poest mööda minnes avastas terav ja kogenud postcrosseri silm 5 postkaarti 1EUR eest pakkumise. Oh seda rõõmu. Müüja leti taga oli igatahes hämmastunud sest C. ostis ikka mõnusa hunniku. Siis käisime veel Dublin Castle juures olevas The Chester Beatty Libraries. Seal meeldis mulle kõige enam. Kunsti postkaardid...imelised, lisaks veel muu kraam, mis seal müügil oli ja seal oli ka näitus kuhu ma järgmine kord tahan kindlasti minna.

http://www.cbl.ie/


Igatahes tagasi koju jõudsin sellel õhtul väsinud kuid õnnelikuna.

No comments:

Post a Comment