Wednesday 18 September 2013

Big Surprise Envelope

Sellel nädalal on mu postkast päris rõõmus olnud. Esmaspäev oli tühi, kuid eile jõudis kohale minu poolt tellitud aastal 2012 Iiris välja antud margid. Ei hakka kõigi kohta praegu pikemalt kirjutama kuna neid on selleks liiga palju ja nagunii üritan ma oma väljamineva posti all neid natuke lähemalt uurida. See võtab päris palju aega. Postmargid on koos seletusega pildil oleva kaante vahel. Kaanel oleva pilt on üks markidest, mis anti 2012 välja tähistamaks Abraham " Bram " Stokeri surma aastapäeva. Minu jaoks oli üllatus et Stoker oli iirlane. Sündinud Dublinis 1847.  Õppides Dublini Trinity kolledžis matemaatikat hakkas ta aina enam draama vastu huvi tundma.Peale kolledži lõppu hakkas ta poole kohaga draama kriitikuks Dublin Evening Mail ajalehe juures ja aastal 1876 kirjutas oma esimese raamatu " The Duties of Clercks of Petty Sessions in Ireland, mis kirjastati 1879. Pärast abiellumist Florence Bancomb'iga aastasl 1878 läks ta elama Londonisse kus töötas oma näitlejast iidolu Sir Henry Irvingu sekretärina. Novelle kirjutas ta oma vabal ajal ja kõige kuulsam nendest ongi Dracula. Postmargid ( neid on kaks ) kujundas David Rooney ja kujutab raamatus olevaid illustratsioone.




Lisaks sellele tuli teisipäeval üks ketikaart mille pildi pool on sama huvitav kui margid teisel küljel. Postkaart kuulub venelasele ning saadan selle homme edasi. Tegemist 1941 aasta agitatsiooni plakatiga, ülistades vene kangelasi lubades kindlat surma fašistidele. See viib mõttele, et maailma polegi nii väga muutunud. Praegugi kasutatakse plakateid reklaamiks ja valimiskampaaniateks mõjutates inimmasse. Siiski taunitakse tänapäeval vägivalla kujutamist reklaamplakatitel.

Postkaart rändab Venemaa- Prantsusmaa - Iirimaa - Holland - Venemaa marsruudil. Mina näen praegu siin omaniku enda poolt kleebitud postmarke ning prantslase poolt pandud margid. Omanik on kleepinud aasta 2003 ( pisem )ja 2013 ( troika ) Europa Cept sarja postmargid.
Prantslane on kleepinud 2013 välja antud Euroopa pealinnade sarjas välja antud postmargid Madriidist. Kujutavad Palais Royali, Cathedrale de la Almudena ja Plaza Mayor'i.


Cathedrale de la Almudena

Palace Royale Madrid

Plaza Mayor

Muy bonito!!! :)

Omalt poolt lisasin Iirimaal 2002 trükitud hobu takistussõidu 250 aastapäevaks välja antud postmargi ja 2007 aastal trükitud Iiri losside sarja Lismore Castle margi. Priority kleepsu ja dekoratiivse teibi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lismore_Castle

Täna aga oli postkastis Surprise ümbrik Jaapanist! Mul oli täna pikk tööpäev ja nii tore oli leida selline üllatus koju tulles. Pakk oli rebenenud ja välja paistis midagi rohelist ja pehmet. Mõtlesin, et kindlasti on pool paki sisust reisi jooksul kaduma läinud aga kõik oli alles. Vidinatest rõõmu kui palju :) Loomake on siis miski kawaii tegelinski. Jaapanis on mingi kawaii hullus. Eesti keeles võiks kawaii olla nunnu. Kawaiiii - nii nunnu! Haahaaa!
Vaatasin, et Wikipedias on isegi kawaii'd üritatud lahti seletada:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kawaii

Selle punase torukese sees pildil on kommid. Postkaartidel - punane hoone on maailma kultuuripärandi alla kuuluv Shurijo loss, Naha's Okinawas.

http://oki-park.jp/shurijo-park/english/index.html

Hoone koos kosega on Fukushuen'i hiina stiilis aiast.
Asub samuti Nahas.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fukush%C5%ABen

Selle peale tahaks jälle reisima minna...

Naha : http://en.wikipedia.org/wiki/Naha,_Okinawa

Paatidega postkaart on minu enda pildistatud. 2012 aasta sai Derg järve ääres seigeldud . Mountshannoni sadamas see pilt tehtud ongi. Selline väike paadisadama külake. Päris palju jahte oli ka seal. Kaardi saajaks meesterahvas saksamaalt. Postmarkideks panin 2002 aasta välja lastud postmargid Iiri spordi ( jalgpalli ja hurlingu ) kuulsustega.
Postkaardiks saab pildi teha näiteks zazzle.co.uk veebilehe kaudu. Minu tehtud postkaardid leiab sealt aadressil http://www.zazzle.co.uk/tidpostcards

Peter McDermott s.01.02.1918, kuulus Navan O'Mahoni klubisse ja nautis kuulsust 1940 ja 50ndatel aastatel.

James "Jimmy" Smyth (1 January 1931 - 9 February 2013) oli Iiri hurlingu mägija. Kuulus 1948-49 Iiri rahvuslikku hurlingu liigasse, hiljem Ruan klubisse. Teda peetakse üheks kõigi aegade parimaks hurlingu mängijaks Iirimaal.

Hurling

Teine kaart läheb jaapanisse. Kaardi valis välja jaapanlanna ise foorumi " I offer - tag'i " all.

See postkaart on samuti minu enda tehtud. Adare külas. Turistidele reklaamib Adare ennast kui Iirimaa ilusaimat küla. Ilus koht on küll aga kas ta just kõige ilusam on? Küla peatee ääres on terve rida renoveeritud vanu rookatusega talusid, osades sees suveniiri jm. kauplused selles pildil olevas aga restoran. Tegelikult praegu järele mõeldes siis see on tõesti üks ilusamini renoveeritud maamaju mis ma siin näinud olen.
Siin külakeses oligi see pubi, kus U2 oma esimesed esinemised tegi. Seda sai mainitud varasemas postituses.Külas on veel Adare loss milles praegu hotell. Kloostri varemed leiab ka küla piirilt. Uudistamist on seal küllaga.

Postmarkidest väärib ära märkimist Portumna lossiga mark.
 Huvitav video Portumna lossist:

http://youtu.be/yD6Ey4p_x2E

Veel üks postkaart, mis läks Horvaatiasse. Foorumi kasutaja valis ise selle postkaardi välja minu pakutud kaartide alt. Ilmselgelt on ta jäära tähtkujus sündinud. Esimest korda saadan Horvaatiasse. Meenub kohe minu reis sinna. Väga, väga ilus riik!
Postmarkidest panin kaks ülejäänud Iiri spordikuulsuse marki.

Matt Connor s.1960

Praegu pensionil olev jalgpallur, kes mängis Gaeli jalgpalli kohalikus Walsh Island klubis. Kahjuks jäi tema karjäär raske vigastuse tõttu poolikuks.

Seanie Duggan s. 1922

Mängis hurlingut Liam Mellows klubis.

No comments:

Post a Comment