Saturday 14 September 2013

Uudishimu teeb targaks

Reedel jõudis koju tagasi minu poolt 10.juulil saadetud ketikaart. Kaardi marsruut Iirimaa - Venemaa - Belgia - UK - Iirimaa. Ilusad postmargid kõik. Venemaalt sain juba eelmises postituses mainitud kunstnik
Basovi postmargi, pluss õuntega mark ( saatja on ilmselt sinna sutsu parfüümi lasnud :) Väga nõrgalt tunnen mingid aroomi ) ja oinaga mark. Belgia markidel miskid tähtsad mehed. Harime siis ennast vähe, sest lihtsalt nimed ei ütle mulle midagi.

Arthur Masson (22.02.1896 - 28.07.1970)  Belgias elav prantsuse keelt kõnelev filosoofiadoktor ja kirjanik. Kirjutanud 30 novelli ja paar näidendit.
Tema loodud karakter Toine tõi talle kuulsuse. Youtube videoklipp näitab Massoni muuseumi ja küla kus tema novellides tegevus toimus.

 http://youtu.be/oOsUiXo6q8o

Tundub meie Oskar Lutsu laadne mees olevat.

Maurits Sabbe (09.02.1873 - 12.02.1938 )
Flaami kirjanik. Kirjutanud romaane ja novelle. Kuid tundub, et ei ole nii popp nagu Masson. Googeldades võib leida hulgaliselt tema auks nimetatud raamatukogusid.





Inglismaa kuninganna Elizabethi margid on teada ja tuntud - see profiil margil mõjub kuidagi ehtinglaslikult. Kuid see Philip Webbi 1867 kirsid tundub olevat välja antud Morris & Company poolt oma 150 aastapäevaks. Siin lingi all näeb kogu margiseeriat: http://www.stampmagazine.co.uk/news/article/gb-morris-company-decorative-delights-from-the-stars-of-arts-and-crafts/8082

Philip Webb (12.01.1831 - 17.04.1915 )
Kuulus arhitekt. Kutsutakse lausa kunsti ja käsitöö stiili rajajaks arhitektuuris( Arts and Grafts ). Kuulsaimad disainid on kaks maamaja. Red House Bexleyheathis ja Standen East Grinstead'i lähistel. Kuna mulle meeldib arhitektuur ning disain ja Arts and Grafts stiil on üldse südamelähedane siis vaja kohe järgi vaadata, millised need majad siis välja näevad. Ja vau...mida kõike ei annaks, et ühte sellist omada - ah, piisaks ka lihtsalt külastamisest. Red House fotol.

Standeni kohta leidsin video:

http://youtu.be/NInLOkXmAMs

Lihtsalt imeline! Kõigest sellest imelisest sain teada tänu ühele ketipostkaardile!


Paar päeva tagasi võtsin foorumis Big Surprise Envelope teema all  ühe Belglanna aadressi. Ta kirjutas aadressi saates, et tahab tütrele 5a sünniüpäeval üllatust teha andes üle pakid, mis tulnud üle maailma. Päris huvitav idee ja tegi minul paki sisu valiku lihtsamaks.





Postkaardisaajad tõmbasin postcrossingu loosirattast: Venemaa, Valgevene ja Taiwani.

Venelannale saadan kunstnik Trish Biddle kaardi " Margarita Girl " ja sellised postmargid.
Trishi kunst on mõnusalt värvikas ja stiilne. Tema kodulehekülg:

http://www.trishbiddle.com/

Tsirkuse margid on 2002 Europa CEPT sarja väjaanne. Iga euroopa riik annab aastas välja ühe CEPT sarja postmargi.


                          

Valgevenesse läheb Garinish Islandi postkaart, kuna ta palus saata saatjale enim meeldiv vaatamisväärsus.
 Sellel aastal käisin lõuna Iirimaa väiksel saarel - Garinish Island ja see aed/saar nimega Ilnacullin park on tõesti vaatamist väärt. Käisime juuni kuus ja usun, et see ongi kõige ilusam aeg. Oh seda õitemerd! Sõit paadiga oli juba omaette huvitav. Leidsin youtubest kellegi ilusa video: http://youtu.be/H3K4JCCT_-g

Kaardile läksid pildil olevad postmargid. Dunluce kindlus on praegu varemetes olev keskaegne kindlus Põhja-Iiirimaal. Asukoht on dramaatiline ja meenutab mulle natuke skandinaavia saagasid a'la loss maailma äärel kaugel põhjas.

http://youtu.be/KqXQZTskFmQ






 Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Dunluce_Castle











 Taiwani saadan fantaasiarikka kunstniku AutumnGodess'i postkaardi. Tema teeb kunsti manipuleerides fotodega e. fotomanipulatsioon.

http://www.autumnsgoddess.com/welcome.cfm

Postmargid mänguasjadega on antud hobuseaasta sarjas välja aastal 2002. Year of the horse stamps.



















Ja viimaseks läheb teele veel uus ketikaart. Panen siia pildi milline ta praegu välja näeb...siis on hea võrrelda kui ta kord minuni tagasi jõuab. Esimene saaja on Serbiast - ma pole sealt kunagi postkaarti saanud. Seekord saan siis postmargi.



Kogu väljaminev post:


No comments:

Post a Comment